ניהול משא מתן

שיתוף המאמר:

ישנן אסטרטגיות וטכניקות רבות בכל הנוגע לניהול משא ומתן, והתרשים שהוזכר לעיל מבוסס על התובנות של רוג'ר פישר, וויליאם אורי ומר ברוס פאטון.

כשמדובר בעקרונות משא ומתן, זה בדרך כלל לא יעיל להתמקד רק בהם. חשוב להפריד בין האנשים המעורבים במשא ומתן לבין הבעיה עצמה. עם זאת, ייתכנו מקרים שבהם התמקדות בעקרונות היא הכרחית, במיוחד כאשר מתמודדים עם צד נגדי הרבה יותר חזק. במקרים כאלה, חיזוק עקרונות יכול לעזור להשיג אפילו רווחים קטנים.

מתוך הבנה שקשה לטפל בבעיה כאשר יש כעס, פחד או חוסר הבנה מעורבים, נבון לתעדף את הבעיה עצמה ולא את האנשים או את העקרונות שהם מייצגים. העברת המיקוד לאינטרסים במקום לעמדות ועקרונות יכולה להיות גישה רבת עוצמה. בנוסף, חשוב להתרחק מוויכוחים על העבר ובמקום זאת להתמקד בתוצאות הרצויות לעתיד.

הג'יו-ג'יטסו של המשא ומתן טמון בהתרכזות באינטרסים והימנעות מהתבססות על אנשים או בעיות. על ידי הפניית השיחה באופן עקבי לתחומי עניין, אפשר להתקדם משמעותית.

יצירת אפשרויות לרווח הדדי הוא שלב מכריע בתהליך המשא ומתן. סיעור מוחות וסימון רעיונות בצורה בולטת היא נקודת התחלה מצוינת. זיהוי הרעיונות המבטיחים ביותר וחידודם הוא חיוני. קביעת זמן ספציפי להערכת הרעיונות ולהחליט עליהם היא גם חיונית. חשוב לדון באופן מפורש ביתרונות ההדדיים עם הצד השני ולפעול למען מטרה משותפת.

הצעת אפשרויות לצד השני והבנת העדפותיו, לא רק מה שמקובל עליו, יכולה להיות פרודוקטיבית. אפילו להתחיל לנסח הסכם יכול להיות צעד שימושי. בדרך כלל זה יותר מאתגר לעצור משהו שכבר נמצא בתנועה בהשוואה למניעת תחילת תהליך.

קריטריונים אובייקטיביים, כגון מחירי שוק, תקדימים וסטנדרטים קהילתיים, יכולים לספק בסיס רב ערך למשא ומתן. זה מועיל לזהות ולנסות להגיע להסכמה בנושאים אובייקטיביים אלה במקום להסתמך רק על ניחושים.

בחינת האלטרנטיבה הטובה ביותר שלך להסכם משא ומתן (BATNA) היא חיונית. זה מתייחס לאלטרנטיבה הטובה ביותר שעומדת לרשותך אם המשא ומתן הנוכחי נכשל. הערכה יסודית של החלופות שלך ואפילו יצירת רשימה של פעולות פוטנציאליות במקרה שלא תושג הסכמה יכולה להעצים אותך. חשוב גם לשקול את האלטרנטיבה הטובה ביותר של הצד השני בעת אסטרטגיה.

בנוסף, ישנן טכניקות והיבטים שונים נוספים שיש לקחת בחשבון במהלך המשא ומתן. אלה כוללים את אסטרטגיית ה"שוטר הטוב/השוטר הרע", שבה שני אנשים באותו צד מביים אי הסכמה כסוג של מניפולציה פסיכולוגית. ניתן לנצל איומים, אך חשוב להיות מודע לכך שמנהלי משא ומתן יעילים לרוב אינם מסתמכים עליהם. לבסוף, התמודדות עם שותף קשוח (כגון בוס) שמסרב להקשיב מחייבת מציאת גישות חלופיות לטיפול בדאגותיו, תוך כדי עבודה לקראת הסכם מועיל הדדי.

ניווט במשא ומתן בנתניה יכול להיות מורכב, ופנייה לליווי של עורך דין המתמחה באסטרטגיות משא ומתן עשויה להועיל. עורך דין הבקיא בחוקים ובתקנות בנתניה יכול להעניק ייעוץ מותאם אישית, לסייע בפיתוח אסטרטגיות מו"מ אפקטיביות ולדאוג לשמירה על זכויותיך והאינטרסים שלך לאורך כל התהליך.

מאמרים נוספים

צרו קשר

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

דילוג לתוכן