הרעיון של דמי מפתח נטוע בחוק ישן הנוגע לזכות להשכיר נכס לתקופה בלתי מוגבלת. אם הנכס הוא מסחרי או מגורים אין חשיבות בהקשר זה.
בעיקרו של דבר, כאשר אנשים רוכשים זכויות בדמי מפתח, הם למעשה לא רוכשים בעלות על הנכס. במקום זאת, הם משלמים סכום מסוים לבעל הנכס בתמורה למפתח הנכס. השוכר ממשיך לשלם דמי שכירות חודשיים כרגיל, ומקבל הגנה על זכויות השימוש בנכס עד סוף ימיו. במקרים מסוימים, ניתן אף להוריש זכות זו עם מותם.
בדרך כלל, דמי השכירות החודשיים הקשורים להסדרי דמי מפתח נמוכים יחסית. לפיכך, אין זה מפתיע שבעלי נכסים רבים שהתקשרו בהסכמים עם שוכרים לפני מספר שנים, להוטים להחזיר את רכושם. חשוב לציין כי בעת חתימה על הסכם שכירות, מצוין במפורש כי הוא אינו מהווה הסדר דמי מפתח, והדיירים אינם נחשבים לדיירים מוגנים בשום צורה.
ניווט בנבכי הסכמי דמי מפתח בנתניה עשוי להיות מורכב, ומומלץ לפנות להנחיית עורך דין המתמחה בענייני רכוש ושכירות. עורך דין בעל מומחיות בחוקי נתניה יכול לתת ייעוץ מותאם אישית, לעיין בהסכמי שכירות לבירור ולוודא כי הן השוכרים והן בעלי הנכסים מבינים את זכויותיהם וחובותיהם. בעזרתם, אנשים יכולים לנווט בין המורכבויות של הסדרי דמי מפתח ולהבטיח עמידה בכל התקנות הרלוונטיות.