אז גישור יכול להיות יתרון עצום או חיסרון עצום. מצד אחד, גישור יכול להוות יתרון משמעותי, אם הוא מאפשר פתרון של סוגיות מורכבות תוך שעות ספורות, שאם לא כן, יידרשו שנים לפתרון בבית המשפט. בהקשר זה, הגישור מציע יתרון מובהק, החוסך זמן ומשאבים כאחד.
עם זאת, אחד החסרונות היחסיים של הגישור הוא העלות הכרוכה בכך. למשל, צד שחש פגוע עשוי להיות מוכן לשלם עבור שעת גישור מראש, כמו 500 ₪. עם זאת, ככל שההליך המשפטי מתקדם ומוגשת תביעה, הצדדים עשויים למצוא את זה מאתגר יותר להקצות בקלות כספים נוספים, במיוחד לאחר שכבר התקשרו עם עורכי דין, שילמו אגרות בית משפט והוצאות נלוות אחרות. העלות השעתית של הגישור חלה בדרך כלל על שני הצדדים, בדרך כלל במידה שווה.
חשוב לציין כי הגישור הוא הליך וולונטרי, וכל אחד מהצדדים יכול לבחור להפסיקו בכל רגע נתון אם יראה בכך צורך.
לדעתי, הצלחת הגישור תלויה בכמה גורמים מרכזיים. ראשית, הוא מסתמך על אמון של שני הצדדים במגשר. שנית, זה דורש נכונות משני הצדדים להתפשר ולהכיר בכך שהחיים מחייבים לעתים קרובות לעשות פשרות, במיוחד כאשר מעורבות ראיות, כגון סרטונים. אם מתקיימים פרמטרים אלו, גישור יכול לשמש אמצעי רב ערך לחסכון הן במשאבים כספיים והן בזמן יקר.
בעוד שמגשר לא בהכרח חייב להיות עורך דין, הניסיון שלו בתחום עשוי להיות מכריע באותה מידה, אם לא יותר, מהשכלתו הפורמלית. כך למשל, בהסכמי שותפות, מומלץ פעמים רבות לכלול סעיף הקובע חובת בוררות לפני ניהול הליכים משפטיים, המאפשר לפחות שעתיים של גישור. יתכן כי במסגרת יותר לא פורמלית, הרחק מבית המשפט ואף ללא נוכחות עורכי דין, הצדדים יכולים להגיע להבנה ופתרון הדדי ללא סיבוכים וכאבי ראש מיותרים.
להכוונה מקיפה בנושאי גישור, הסכמי שותפות והחוקים והתקנות הספציפיים החלים בנתניה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה ביישוב סכסוכים ודיני חוזים. עורך דין בעל מומחיות בתחומים אלו יכול לספק ייעוץ מותאם אישית, לעיין בהסכמים ולוודא שהאינטרסים שלך מוגנים לאורך כל תהליך הגישור.