ברור שיש יותר מדי דברים לשים לב אליהם בהסכמים, וברור שיש הבדלים עמוקים בין הסכם עבודה להסכם שותף, אבל יש כמה עקרונות בסיסיים בכל הסכם.
ראשית, מהות ההסכם. מה אתה מקבל ומה אתה נותן. אתה צריך להיות ספציפי גם אם זה תשלום עבור עבודה וגם אם זה תמיכה באינטרנט. סכום נומינלי עבור מה? אם מדובר בעסקת שיפוץ, אז מהי העבודה שצריך לעשות בצורה הכי מדויקת שאפשר ומהם שלבי התשלום עבור העבודה. אם מדובר בהסכם פרילנסר, אז מה מצופה מהפרילנסר לעשות הכי ממוקד שאפשר, כדי שלא יהיו טעויות בדיעבד לגבי מה ציפו הצדדים זה מזה.
דבר נוסף, חשוב לא פחות, תנאים לסיום. אם מדובר בשותפות אז מתי מחליטים שכן, איך מודיעים שזה נגמר ואיך מפרקים את החבילה. מוכרים במחיר גבוה? צד אחד קונה את השני ואם כן מי מחליט כמה החלק שווה. הסכם עבודה פשוט יותר, החוק קובע כללים, אבל אם זה הסכם עם ספק, אז כמה זמן יכול לקחת לסיום חוזה, למשל עם חברה שמקדמת את העסק שלך באינטרנט, איך הפרילנסר משחרר תחום אחריותו בחזרה אליך בצורה מסודרת וכו'.
סנקציות, או פיצויים. מה נחשב הפרה יסודית של ההסכם, אם זה קורה אז אפשר להודיע שאנחנו רואים בהסכם בטל, או פיצוי אם מישהו מפר את ההסכם. אפילו פיצוי יומי על אי מילוי התחייבות למשל. הסכם שאין בו כל סוג של פיצוי, הפרתו יכולה לגרום לכך שהפרתו בנסיבות מסוימות הופכת לכדאית יותר מקיומו. זה לא כלל אצבע בשום אופן אבל זה משהו ששווה לשקול.
באופן כללי, אני צריך לוודא עם מי אני חותם, מי הישות שמתחייבת כלפיי. אם מדובר בחברה, אולי כדאי לחתום על התחייבות אישית. ניתן להוציא את מרשם החברות, טופס חברה לבדיקת מי הבעלים. אם מדובר בעוסק מורשה, ניתן לבדוק לפי מספר העוסק שהוא למעשה T.Z. מספר. של העוסק בבנק ישראל הוא מוגבל באמצעים.
טיפ: הכניסו סעיף בוררות בהסכם. שימו לב שאם הכל משתבש יש חובה של לפחות שעתיים של גישור או בוררות בפני בית משפט. גם בבית המשפט תגיע לפשרה בכל מקרה. כשהכל קורס, שני הצדדים נפגעים, אז לפחות תחסכו לעצמכם שנים בבית משפט והוצאות כבדות.
מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין בעת עריכת או עיון בהסכם. עורך דין יכול לספק תובנות חשובות ולהבטיח כי כל הדרישות והשיקולים המשפטיים מתקיימים. המומחיות שלהם יכולה לעזור לך לנווט בשפה משפטית מורכבת ולזהות סיכונים פוטנציאליים או פרצות בהסכם. עורך דין המתמחה בדיני חוזים יכול להדריך אותך בתהליך המשא ומתן ולוודא שהאינטרסים שלך מוגנים.
בנוסף, אם אתם נמצאים באזור נתניה, מומלץ לפנות לעורך דין המכיר את החוקים והתקנות המקומיים. עורך דין מקומי יבין טוב יותר את הנוף המשפטי הספציפי בנתניה ויוכל לספק ייעוץ מותאם בהתאם לתחום השיפוט המקומי.
זכור, הסכם מנוסח היטב ונכון מבחינה משפטית יכול להציל אותך ממחלוקות עתידיות ומאבקים משפטיים אפשריים. השקעה במומחיות של עורך דין יכולה לספק לך שקט נפשי ולהבטיח שמירה על זכויותיך והאינטרסים שלך.